29 Ocak 2015 Perşembe

MİLFÖY HAMURDA ARMUT TATLISI




MALZEMELER
9 adet milföy
9 adet armut
2 su b.toz şeker
3 adet karanfil
Bir tutam hibuskus
Ceviz

YAPILIŞI
Armutların kabuklarını  soyun.Kararmaması için limon sıkılmış suyunuzun içerisine atın.
Armutların  dip kısmından kabak oyucağı ile çekirdeklerini çıkartın.Tencereye armutları  dizin.Üzerlerine karanfilleri  ve şekeri ilave edin.Armutları pişirmeye bırakın.
Pişen armutlarımızı soğuduktan sonra cevizleri içlerine yerleştirin ve milföylerimizin ortasına koyun , uçlarını yukarı gelicek şekilde birleştirin.
250 c fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirin.Üzerine hemen pudra şekeri serpin.Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder