26 Mart 2014 Çarşamba

KREMALI KURABİYE

MALZEMELER                                          KREMASI
Yarım su bardağı pudra şekeri               1 su bardağı süt
Hamur işi margarin 200 gr                       1 çorba kaşığı un
2 limon kabuğu rendesi                           1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı limon suyu                        1 yumurta
1 paket vanilya                                           3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu                       2 limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un                                           1 limon suyu
                                                                      Vanilya
                                                                      2 çorba kaşığı labne pey.
HAZIRLANIŞI
Yağı ve pudra şekerini mixerle çırpıyoruz.Limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilya ekleyip karıştırıyoruz, kabartma tozunu ve elenmiş unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur olacak streçe sarıp buzdolabında yarım saat hamuru dinlendiriyoruz. Yarım saat sonra hamuru merdaneyle açıp yuvarlak kesilip biraz yağladığımız tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 dercede pişiriyoruz.

Krema için sütü, şekeri, unu, nişastayı, yumurtayı çırpıp pişiriyoruz daha sonra limon k.rendesi, limon suyu,vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz, ilk sıcaklığı çıktı mı 2 kaşık labne peynirini koyup çırpıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra üstlerine soğumuş kremayı sürüp ,üzerine renkli şekerlerle süslüyoruz.Yanında çay veya nescafe ile afiyetle yiyiyoruz :)