29 Ocak 2015 Perşembe

İŞKEMBE ÇORBASI





MALZEMELER
  • 750 gr işkembe ( Dana veya kuzu )
  • 10-12 bardak su
  • 2 Kahve fincanı sirke ( Tercihen üzüm sirkesi )
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 Kaşık un
  • 2 Kaşık sıvı yağ
  • 3 Yumurta sarısı & 5-6 Yemek kaşığı yoğurt ( 1. terbiye için )
  • 3 Yumurta sarısı & 1 Limonun suyu ( 2. Terbiye için )
  • Kırmızı toz biber, Tuz

YAPILIŞI
  • Temizlenmiş işkembenizi iyice yıkayın.
  • 10-12 Bardak su ve tuz ile işkembelerinizi pişmeye bırakın.
  • İlk zamanlar suyunu köpürteceği için tencerenin kapağını kapatmamaya özen gösterin.
  • Kaynayan çorba suyunuzda sık sık oluşan köpükleri alarak uzaklaştırın.
  • Kaynama suyunuz durulup artık köpük üretmez hale gelince tencerenizin kapağını kapatın.
  • İşkembeleriniz pişip, tencerede 7-8 bardak nisbetinde su kalınca, bir delikli kepçe ile işkembelerinizi kenara alın.
  • Bu arada işkembe suyunuzu kısık ateşte pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • İlk sıcaklığını atan işkembelerinizi keskince bir bıçak veya satırla ince ince kıyın.
  • Bu arada yeni bir tencerenin içine 2 kaşık sıvı yağ ile 2 kaşık un koyup, unun kokusu çıkana değin hafif ateşte kavurun.
  • İşkembe suyunuzdan bir kase alıp unu ve yağı güzelce ezdirin.
  • Kalan işkembe suyunu da süt süzgeci ile süzdürün ve tencereye alıp bir taşım kaynatın.
  • Doğradığınız işkembeleriniz de kaynayan suyunuza ilave edin.
  • Havanda dövülmüş 6-7 diş sarımsak ile 2 fincan sirkeyi bir kasede özleştirip kaynamakta olan çorbanıza katın.
Not : Sirke ve sarımsak tercih etmeyenler için bu işlemi serviste de yapabilirsiniz.
Limonlu Terbiye kullanacaksanız ;
  • 3 Yumurtanın sarısı ile 1 limonun suyunu bir kasede özleşinceye değin çırpın.
  • Çorbanızı ateşten almanıza yakın, çorbanızın terbiyesini yavaşça fakat sürekli çorbayı çırparak birbirine yedirin.
  • Bu işlem sırasında çok dikkatli olmalısınız, aksi halde çorbanız içeriğindeki yumurtadan sebep kesilebilir.
  • Bir iki taşım terbiyesi ile kaynatıp altını kapatın.Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder