7 Ocak 2014 Salı

EZO GELİN ÇORBASI



    Ezo Gelin Çorbası 
    Malzemeler ½ Su Bardağı Kırmızı Mercimek
    1 Fincan Bulgur
    6 Su Bardağı Su
    1 Adet Orta Boy Soğan
    3 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Çorba Kaşığı Un
    1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
    Tuz, Kırmızı Biber, Kuru Nane

      Hazırlanışı Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Bulgurla birlikte tencereye alalım. Suyu tencereye ekleyerek kaynamaya bırakın. Bu arada tuzunu ve soğanı soyup, rendelediğiniz soğanı ilave  edin. Mercimek ve bulgurlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Diğer tarafta küçük bir tavada yağı eritin. Unu ilave edin ve un sararana kadar yap ile birlikte kavurun. Salça, nane ve biberi ekleyip birkaç kez karıştırarak kavurmaya devam edin. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe ilave ederek iyice karıştırın. Tavadaki karışımı tencereye ilave ederek tekrar karıştın ve 1-2 taşım kaynatarak ateşten alın. Ben servis yapmadan önce rondo’ dan geçiriyorum birde.O zaman çok taneli olmuyor.Dilerseniz sizde robot veya rondodan geçirip, yanında limonla servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder