ISLAK KURABİYE
Kurabiyesi için:
- 3 yemek kaşığı kakao (25-30 gr kadar)
- 125 gr. tereyağı ( Tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tane yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker ( yarısı toz şeker yarısı pudra şekeri olacak şekilde)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islak Kurabiye Şerbeti için
- 2 çay bardağından biraz fazla toz şeker
- 3 çay bardağı su
- Limon suyu (birkaç damla yeterli
- Islak Kurabiyenin Yapılışı
- Kurabiyeleri Islatmak için, Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batıracağız. O yüzden önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakmak gerekiyor.
- Şerbet için su ve şekeri ocağa koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca, orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın. Birkaç damla limon suyunu sıkıp, soğumaya bırakın. Mümkünse buzdolabında bir saat bekletin.
- Kurabiye malzemelerini un hariç bir kapta karıştırın. Tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Karışıma unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Kıvamı yumuşak ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun.
- Ceviz boyutunda yuvarlayarak kurabiyeleri tepsiye dizin.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika civarı pişirin. Piştiklerinde üzerlerinin çatladığını göreceksiniz.
- Kakaolu kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbete batırın.
- Şerbeti uzun süre bekletmenize gerek yok. Şerbete daldırın, heryerinin şerbet aldığına emin olup hızlıca çıkarın. İlk denediklerinizin şerbeti nasıl çektiğini kontrol edin. Duruma göre daldırma süresini ayarlamanızı tavsiye ederim.
- Servis tabağınıza dizip üzerlerini isteğinize göre süsleyin.
- Ben hindistan cevizi fıstıkla süsledim.Afiyet olsun
- Tabağın üzerini kapatıp bir gece kadar dinlendirin. Kurabiyelerinizi içi yumuşacık ıslak kek gibi olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder