125 gr. tereyağı ( Tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı şeker ( yarısı toz şeker yarısı pudra şekeri olacak şekilde)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islak Kurabiye Şerbeti için
2 çay bardağından biraz fazla toz şeker
3 çay bardağı su
Limon suyu (birkaç damla yeterli
Islak Kurabiyenin Yapılışı
Kurabiyeleri Islatmak için, Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batıracağız. O yüzden önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakmak gerekiyor.
Şerbet için su ve şekeri ocağa koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca, orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın. Birkaç damla limon suyunu sıkıp, soğumaya bırakın. Mümkünse buzdolabında bir saat bekletin.
Kurabiye malzemelerini un hariç bir kapta karıştırın. Tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Karışıma unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Kıvamı yumuşak ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun.
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika civarı pişirin. Piştiklerinde üzerlerinin çatladığını göreceksiniz.
Kakaolu kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbete batırın.
Şerbeti uzun süre bekletmenize gerek yok. Şerbete daldırın, heryerinin şerbet aldığına emin olup hızlıca çıkarın. İlk denediklerinizin şerbeti nasıl çektiğini kontrol edin. Duruma göre daldırma süresini ayarlamanızı tavsiye ederim.
Servis tabağınıza dizip üzerlerini isteğinize göre süsleyin.
Ben hindistan cevizi fıstıkla süsledim.Afiyet olsun
Tabağın üzerini kapatıp bir gece kadar dinlendirin. Kurabiyelerinizi içi yumuşacık ıslak kek gibi olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder