Malzemeler:
- 1 kg kuşbaşı et
- Et yağsız ise 2 yemek kaşığı sıvıyağ (annem bu esnada eğer ekol olmak istiyorsan "mutlaka sızma zeytinyağı kullanılmalı" yazmalısın diye tembih ediyor)
- İsteğe göre:
- 1 baş soğan (yemeklik doğranmış)
- 2-3 sivri biber (yıkanıp, halka halka doğranmış)
- 1 domates (kabuğu soyulup fındık büyüklüğünde doğranmış)
- Etleri ve kullanıyorsanız yağı tencereye koyun. Normal ateşte etler suyunu salana kadar 1-2 defa karıştırın.
- Çok kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.Bu esnada etler suyunu çekip yumuşayacaklardır.
- Etler pişip tencerenin dibinde su kalmışsa ateşi artırarak sularını çekmelerini sağlayın. (3. adımda mutlaka tencerenin başında durun yoksa etler yanabilir.)
- Tencerenin altını kapatıp pilav üstüne etleri koyarak servis yapın.
- Eğer kendi başına bir yemek olsun isterseniz 3. adımdan sonra soğanı ve sivri biberi etlere ekleyin. Soğanlar ölene kadar –yaklaşık 5 dakika- karıştırın.
- En son olarak da domatesi ekleyip bir miktar da böyle pişirin. 6 kişilik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder