2 Şubat 2014 Pazar

ISPANAKLI RULO PASTA

 
Ispanaklı Rulo Pasta:Pandispanyası için;Malzemeler :
- 4 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı ıspanak püresi
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket vanilyaKreması için:
- 1 fincan şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 bardak süt
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 adet damla sakızı isteğe göre- Üzeri için 1 paket krem şanti
Hazırlanışı:
1- Öncelikle pandispanyasını hazırlayın.Bunun için yumurtayı derin bir kaba alıp,üzerine şeker ekleyip mikserle iyice çırpın.Ne kadar çırparsanız o kadar iyi kabarır..2- Nişasta,vanilya ve ıspanak püresini ekleyip karıştırın.3- Ispanağı güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra robottan geçirip püre haline getirin,yarım su bardağı kadar olması gerekiyor.4- Yağlanmış dikdörtgen fırın kabına dökün ve pişirin.Fırınınızın kek ayarına göre..5- Kek pişince orta kısmından bıçak yardımı ile üzerini süslemede kullanmak üzere kesin..Kestiğiniz kek parçalarını resimdeki gibi rulonun üzerinde kullanmak için ufalayıp bi kenara koyun.6-Kremayı yapmak için tüm malzemeyi tencereye alıp kısık ateşte dibini tutturmadan yavaş yavaş pişirin..7- Kekin üzerine soğuttuğunuz kremayı sürüp uzunlamasına rulo yapın.8- Krem şantiyi tarif üzere hazırlayıp soğuttuktan sonra,rulonun üzerini krem şantiyle kaplayın.Kekin ortasından kesip ufaladığınız parçacıklarıda üzerine serpiştirip servis yapın.