2 Şubat 2014 Pazar

FIRIN MAKARNA


Malzemeler
  • Yarım Paket Fırın Makarna
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 3 Yemek kaşığı margarin
  • 1,5 Yemek kaşığı un
  • 3 Su bardağı süt
  • 1 Yumurta
  • 1 Su bardağı kaşar rendesi
 Hazırlanış Tarifi
  • Tencereye suyu koyup kaynatın.
  • Beşamel sos için bir tavaya 3 yemek kaşığı margarini koyup kızdırın.
  • Yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun.
  • En son 3 su bardağı sütü devamlı karıştırarak azar azar ekleyin.
  • Süt yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın.
  • Tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin.
  • Makarnalar yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişince süzüp geniş bir kaseye alın.
  • Beşamel sosu ekleyip karıştırın.
  • Kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Kare bir borcamı margarin ile biraz yağlayın.
  • Tüm karışımı döşeyin.
  • Üzerine kalan kaşar rendesini serpin.
  • 175 C fırında pişirin.AFİYET  OLSUN