Malzemeler
- Yarım Paket Fırın Makarna
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 3 Yemek kaşığı margarin
- 1,5 Yemek kaşığı un
- 3 Su bardağı süt
- 1 Yumurta
- 1 Su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanış Tarifi
- Tencereye suyu koyup kaynatın.
- Beşamel sos için bir tavaya 3 yemek kaşığı margarini koyup kızdırın.
- Yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun.
- En son 3 su bardağı sütü devamlı karıştırarak azar azar ekleyin.
- Süt yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın.
- Tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin.
- Makarnalar yumuşayana kadar pişirin.
- Pişince süzüp geniş bir kaseye alın.
- Beşamel sosu ekleyip karıştırın.
- Kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Kare bir borcamı margarin ile biraz yağlayın.
- Tüm karışımı döşeyin.
- Üzerine kalan kaşar rendesini serpin.
- 175 C fırında pişirin.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder