3 Şubat 2014 Pazartesi

DAMLA BİSKÜVİ

Malzemeler:
 1 paket margarin
 2 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabertma tozu


HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alıyoruz. Avuç içimizle sıkarak daha da yumuşamasını sağlıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıp tekrar karıştırıyoruz. Kabartma tozunu,vanilyayı, unu, nişastayı, toz şekeri ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Hamurdan biraz çiçekleri yapmak için ayırıyoruz.İçine kakao ilave edip çiçek kalıbıyla şekiller yapıp kurabiyelerin üzerine balla yapıştırıyoruz.Kulak memesi kıvamında olacak. Hamuru neredeyse 1 cm kalınlığında açıyoruz. İstediğiniz kalıpları kullanarak şekiller çıkartabilirsiniz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 170 derecelik fırında ortalama 15-20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra servis tabağına diziyoruz.
  Afiyet  olsun...