Kakaolu merengli cupcake malzemeleri
- 113 gr tereyağı (oda
sıcaklığında)
- 130 gr toz şeker
- 3 yumurta
- 1 paket kakao
- 195 gr un
- 1.5 tatlı kaşığı kabartma
tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 60 ml süt
- 2 yumurtanın akı
- 1 su bardağı toz
şeker
Kakaolu merengli cupcake hazırlanışı
Şeker ve
tereyağını mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
Vanilya ilave edin.
Ayrı bir kasede un, kakaoyu ,kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Hamuru mikserin düşük
hızında çırparken bir yandan azar azar un karışımını ve sütü ekleyin.
Muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 170 dereceye
ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen cupcake’leri ızgara teli üzerine
alarak soğumasını bekleyin.
Mereng için, oda sıcaklığındaki yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye
alın. Mikserin önce düşük hızında daha sonra hızını arttırarak çırpın.
Koyulaşınca toz şekeri azar azar ilave edip 3 dakika daha çırpın.
Hazırladığınız merengi soğuyan keklerin üzerine sürün. Kup kekleri tepsiye dizip fırın ızgarasında
üzerlerini hafif kızartın.Benim pürmüzüm vardı onunla üzerlerindeki merengleri yaktım. Soğuyunca servis
yapın.Afiyet olsun
Muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen cupcake’leri ızgara teli üzerine alarak soğumasını bekleyin.
Mereng için, oda sıcaklığındaki yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alın. Mikserin önce düşük hızında daha sonra hızını arttırarak çırpın. Koyulaşınca toz şekeri azar azar ilave edip 3 dakika daha çırpın.
Hazırladığınız merengi soğuyan keklerin üzerine sürün. Kup kekleri tepsiye dizip fırın ızgarasında üzerlerini hafif kızartın.Benim pürmüzüm vardı onunla üzerlerindeki merengleri yaktım. Soğuyunca servis yapın.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder