Hayatımızın tadı tuzu, ana yemeklerin başlangıcı, yaz- kış şifa kaynağı olan çorba tariflerini erişte gibi seçenekler ile daha da bereketli hale getirmek mümkün.
Yeşil mercimeğin tadı ve ev yapımı erişte ile nefis bir çorba tarifi ;)
MALZEMELER
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1/2 su bardağı erişte
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
KAÇ KİŞİLİK?
5 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
35 DAKİKA
Püf noktası:
Mercimeğin haşlama suyunu süzmeyi unutmayın.
Pişirme önerisi:
Erişte yerine tel şehriye hatta mantı bile kullanabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
- Yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın. Kuru soğan ve sarımsağı incecik kıyın.
- Tereyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı renk alana kadar, orta ateşte kavurun.
- Domates ve biber salçalarını katıp, karıştırın. Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün.
- Tuz ve karabiberi ekleyin. Sıcak tavuk suyunu azar azar ilave edin. Unun topaklanmaması için; bir çırpma teli yardımıyla hızlıca karıştırın.
- Erişteyi ekledikten sonra çorbayı kaynatın. Haşlanan yeşil mercimekleri, haşlama suyunu süzdükten sonra çorba tenceresine aktarın.
- Erişte ve haşlanmış yeşil mercimekler ile birlikte çorbayı, 8- 10 dakika daha kaynatın.
- Çorbanın servisi için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Nane ve pul biberi ekledikten sonra ocaktan alın.
- Kızdırdığınız tereyağını çorbaya ekleyip, karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder