Misafirlerinize şık sunumlu,leziz tavuk baget tarifim var.
MALZEMELER ( 6 kişilik)
6 adet tavuk baget6 adet milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
tuz
karabiber
kekik
alüminyum folyo
YAPILIŞI
Tavuk bagetler yumuşayıncaya kadar haşlanır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan bagetlerin istenirse derileri soyulur ve her tarafına tuz, karabiber ve kekik serpilir. Saplara folyo sarılır. Milföy hamurları şerit halinde kesilir. Şeritler bagetlerin folyo sarılı uç kısmından başlıyarak birbirinin üzerine gelecek şekilde tepeye kadar sarılır. Bagetler her tarafı şeritlerle sarılınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulur ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C'de üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerleri kızarınca fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder