20 Ekim 2014 Pazartesi

MİLFÖYLÜ SARMAL TAVUK BAGETLER


Misafirlerinize  şık sunumlu,leziz tavuk  baget tarifim var.


MALZEMELER ( 6 kişilik)
6 adet  tavuk baget
6 adet milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
tuz
karabiber
kekik
alüminyum folyo
YAPILIŞI
 Tavuk bagetler yumuşayıncaya kadar haşlanır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan bagetlerin istenirse derileri soyulur  ve  her tarafına  tuz, karabiber ve kekik   serpilir. Saplara  folyo sarılır. Milföy hamurları şerit halinde kesilir. Şeritler bagetlerin folyo sarılı uç kısmından başlıyarak birbirinin üzerine gelecek şekilde  tepeye kadar sarılır. Bagetler  her tarafı şeritlerle sarılınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulur ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C'de üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerleri kızarınca fırından alınır ve sıcak olarak  servis edilir.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder