2 Ekim 2014 Perşembe

ŞÖBİYET



MALZEMELER
* 1 paket hazır baklavalık yufka (Birçok markette satılıyor)
* 60 gr antep tozu (aktar yada kuruyemiş satan yerlerden bulabilirsiniz)
* 500 gr tereyağ


İÇ MALZEMESİ




* 2,5 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı irmik

ŞURUBU
* 3 bardak su
* 3 bardak şeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
Öncelikle şurubu yapmamız gerekiyor. Çünkü tatlı sıcakken şurup soğuk olarak üzerine dökülmeli. Şekerle suyu ocağın üzerinde kaynayıncaya kadar tutun. Şurubu ocaktan indirmeden önce içine 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu koyup soğumak üzere bir kenara bırakın.

Şimdi iç kremasını hazırlayalım. Sütle irmiği ocakta  yoğunlaşıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Eğer istenirse bu krema yerine kaymak da konulabilir.


Tereyağını eritin. Baklavalık yufka paketlerinde genelde 40 adet parça bulunur. 20 adet yufkayı aralarına tereyağ sürerek üst üste koyun. Bu işlem bittikten sonra yufkayı boyutuna göre kare olacak şekilde kesin. Her bir karenin içine bir parça iç kremadan üzerine antep tozundan yerleştirin. Herbir parçayı üçgen olacak şekilde iki uçlarını birleştirin. Şöbiyetleri, uçları açılmayacak şekilde üst üste tepsiye yerleştirin. Daha sonra diğer 20 parçayıda aynı şekilde yaparak işlemi tamamlayın. Kalan tereyağını şöbiyetlerin üzerine dökün. 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirin.


Fırından çıkarılan şöbiyetlerin üzerine soğumuş şurubu dökün. Şurup tamamen çekince üzerini antep tozu ile süsleyin. Tatlımız servise hazır. Bu sıcak günlerde kaymak yerine dondurma ile sunarsanız daha serinletici oluyor. 



Kolay gelsin ve afiyet olsun,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder