MALZEMELER
- 1 paket margarin
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çorba kasığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase ceviz
- şerbeti için 5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- YAPILIŞI
- Şerbetini önceden hazırlayıp soğutun. Kaba erimiş margarini,yoğurdu , yumurtanın sarisi içine beyazı arası için,sirkeyi ve sıvı yağı ekleyin.
- Un ve kabartma tozunuda ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin
- Hamuru iki eşit parçaya bölün. ilk parçayı merdaneyle yarım parmak kalılığında açın. Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
- Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar kesin
- İkinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir sise kapagıyla kesin.
- Simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın.
- Ortasına birer ceviz içi yerleştirin, yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece firında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp ılıyınca bülbül konağının üzerine şerbeti dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder