2 Ekim 2014 Perşembe

HAŞHAŞLI REVANİ




MALZEMELER                     
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu (yani ezilmemiş haşhaş)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • şerbeti için 2 su bardağı toz şeker
  • şerbeti için 2 su bardağı su
  • şerbeti için 1 çay kaşığı limon suyu
  • üzeri için 1 poşet krem şanti
  •  1 su bardağından biraz eksik süt
  • üzerine arzuya göre haşhaş,fındık,ceviz olabilir
 Yapılışı
  • Tatlımıza önce şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Biz keki pişirirken şerbeti de biraz soğumuş olur. Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatmaya başlıyoruz, kıvama geldikten sonra ocaktan almadan limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Biz tatlının hamurun hazırlayana kadar dinleniyor.
  • Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Ardından haşhaş, süt, sıvı yağ ve sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyerek karıştıralım. İyice karıştıralım hamurda topaklanma olmasın. Hamur akışkan bir kıvama geldikten sonra yağlamış olduğumuz fırın tepsisine veya borcama hamuru dökelim. Çok kalın dökmemeye çalışın çünkü tatlı olduğu için hem çok kabarıyor, hemde kalın tatlılar çok sevilmez. Zaten üzerine ekleyeceklerimiz de var.
  • Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında kek içini çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra fırından alıyoruz ve soğuması için beklemeye alıyoruz.
  • Haşhaşlı revani yaparken hem şerbet, hem kek soğuk olarak birbiriyle buluşmalı. Bu kısma dikkat edelim. İkisi de soğuduktan sonra keki şerbetle buluşturuyoruz yavaş yavaş. İyice içine çekmesini sağlıyoruz bu yüzden yavaş yavaş azar azar dökelim.
  • Ayrı küçük bir kabın içerisinde soğuk süt ile krem şantiyi çırparak hazırlayalım. Şerbetini çeken haşhaşlı revaninin üzerine krem şantiyi güzelce yayalım ve krem şantinin üzerine ceviz parçaları veya file fıstık ile kaplayarak süsleyelim bu şekilde çok lezzetli oluyor. Veya sizde eğer varsa bizim gibi portakal dilimi ile, limon dilimi ile, meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Not: Sıcak kek üzerine sıcak şerbet dökerseniz tatlınız hamur olur. Şerbeti ılık olarak dökmelisiniz.
  • Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder