21 Kasım 2014 Cuma

ELMALI TURTA



 Malzemeler

Turta  hamuru
-2 su bardağı un
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı şeker
-12 çorba kaşığı soğuk tuzsuz tereyağı,doğranmış
-1/2 bardak buzlu su

Üzerindeki elmalar için
-4 elma
-1/2 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı su
-1/2 fincan kayısı reçeli

Yapılışı
Genişçe bir tepsi içinde unun ortasını açın,içine donmuş margarini ve tuzu,şekeri katarak unla yağı birbirine yedirin.Unla margarini karıştırıp ekmek kırıntısı görüntüsü alınca azar azar soğuk suyu ekleyerek yoğurun.Hamurunuzu buzdolabında bir saat bekletin.Elmaların kabuğunu soyun ince dilimler halinde kesin.Hamuru dolaptan çıkarıp,turta kalıbına şekildeki gibi döşeyin.Hamurun üstüne elma dilimlerini 1/2 su bardağı şeker ile karıştırıp sırt sırta gelicek şekilde dizin.Orta ısılı fırında 1 saat pişirin.Fırından çıkan turtanın üzerine kayısı reçelini suyla inceltip turtanın üzerine sürün. Afiyet olsun