15 Kasım 2014 Cumartesi

KAŞARLI MANTAR




MALZEMELER
  • 10 adet iri mantar
  • 4 yemek kaşık margarin veya tere yağı
  • 100 gr. kaşar peynir
  • 1 dilim tost ekmeği
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Mantarları yıkayıp saplarını mantarı zedelemeden elinizle ya da bir bıçak yardımıyla çıkarttıktan sonra 10-15 dakika sirkeli suda bekletin. Margarini bir kapta eritin, içi boşalmış mantarları bir güvece oyulmuş kısımları üste gelecek şekilde dizin tuz ve karabiberi serpin, üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş margarini fırça ile sürün, güveci önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına sürüp, mantarlar hafif diri kalacak şekilde yarı pişirin. Bu arada ekmeği sütte beklettikten sonra iyice sıkılarak rendelenmiş kaşarla iyice karıştırın. Yarı pişmiş mantarları fırından alın, harcı mantarların içine doldurun. Kalan eritilmiş yağı doldurmuş olduğunuz mantarların üzerine dökün, mantarları tekrar fırına sürün mantarların üzeri altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Mantar dolmasını sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.