21 Kasım 2014 Cuma

RULO AÇMALAR CEVİZLİ HAŞHAŞLI







MALZEMELER

    Yarım paket yaş maya ya da 1 çorba kaşığı kuru maya

    1 su bardağı ılık su
 
    2 su bardağı ılık süt
 
    1 su bardağı sıvı yağ
 
    2 çorba kaşığı toz şeker
 
    1 tatlı kaşığı tuz
 
    Aldığı kadar un
 
     İÇİNE SÜRMEK İÇİN:
 
     Haşhaş, Sıvıyağ, Ceviz
 
        YAPILIŞI:

   Hamur yoğuracağımız kaba mayayı koyuyoruz,üzerine toz şekeri döküyoruz,1 bardak ılık suyumuzu da döküp elimizle mayayı eritiyoruz ve bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar bekletiyoruz.

     Süt ve yağımızı kattıktan sonra azar azar unu ekliyoruz bu arada tuzu da unutmayalım.Unu kattıkça yoğuralım ve elimize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.

   Bir kabın içine haşhaşı alıp üzerine sıvıyağ dökelim, kaşıkla ezerek haşhaşı inceltelim.Kıvamını bulunca içine iri parçalı cevizleri katıp karıştıralım.

     Hamuru hiç bekletmeden şekillendirebiliriz.Bu hamurdan iki tepsi haşhaşlı lokum yapabilirsiniz.Bir kısmını açma hamuru gibi hazırlayıp içine haşhaş sürüp şekillendirin.Hamurun diğer kısmını ise merdaneyle açarak içine haşhaş sürüp rulo şeklinde sarın.2-3 parmak kalınlığında keserek dik olacak şekilde yan yana tepsiye dizin.Ya da istediğiniz gibi şekillendirin.

       Hamurları soğuk fırına koyarak fırınımızı 50 dereceye ayarlıyoruz       5-10 dakika bu şekilde bekleterek kabartıyoruz.Sonra fırınımızı 170 dereceye yükseltiyoruz ve üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Herkese afiyet olsun...
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder