26 Kasım 2014 Çarşamba

TENCEREDE FİNCAN KEK




MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı fındık, ceviz kırığı

YAPILIŞI

Kek malzemeleri çırpılarak kek hamuru hazırlanır. Kahve fincanları yağlanır  ve hazırlanan hamur fincanlara paylaştırılır. Fincanlar sığacak büyüklükte bir tencereye tek sıra yerleştirilir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldurulur.
Tencerenin kapağını kapatmadan önce temiz bir bez üzerine örülür ki çıkan buhar keklerin üzerine damlamasın. Daha sonra kapak kapatılarak su kaynayana kadar yüksek ateşte ocak açılır. Daha sonra altı kısılarak kapağı hiç açmadan 20 dk kaynatılır. Altı kapatıldıktan sonra 15 dk daha kapağı açılmadan beklenir. Daha sonra fincanlardan çıkarılıp servis edilir. Afiyet olsun…
Daha önce yaptığımda kağıt kek kalıplarından kullanmıştım. Bu sefer kullanmadım ama bazı fincanlardan keki çıkarırken zorlandım. Size tavsiyem kağıt kek kalıbını kullanmanız.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder