Malzemeler:
- 1 paket yumuşatılmış margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 50 gr. kakao (çok fazla gelirse 30-40gr. da olur)
- 1 çay bardağı şeker (kıvamını daha pürüzsüz isteyenler aynı ölçüde pudra şekeri kullanabilir)
- 1 paket kabatma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
- Şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su (kaynatılmış ve soğutulmuş)
- Üzeri için:
- çekilmiş antep fıstığı ya da hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.
- Yapılışı:
- Kurabiye hamuru için kullanılacak malzemeleri derin bir kapta yoğurun.
- Kullanılacak tepsiye yağlı kağıt serip, ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak dizin.
- 180 derece ısıttığınız fırında 25-30 dakika çatlayana kadar pişirin.
- Fırından çıkartır çıkartmaz beklemeden kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp çıkartarak servis tabağına alın. (bu aşamada ben şerbete batırdığım kurabiyeleri 5-10 saniye beklettim. Şerbetini biraz daha çekmesini istiyorsanız benim gibi yapabilirsiniz)
- Üzerini süsleyip soğuduktan sonra servis edin.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder