25 Kasım 2014 Salı

ISLAK KURABİYE





Malzemeler: 
  • 1 paket yumuşatılmış margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 50 gr. kakao (çok fazla gelirse 30-40gr. da olur)
  • 1 çay bardağı şeker (kıvamını daha pürüzsüz isteyenler aynı ölçüde pudra şekeri kullanabilir)
  • 1 paket kabatma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
  • Şerbeti için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su (kaynatılmış ve soğutulmuş)

  • Üzeri için:
  • çekilmiş antep fıstığı ya da hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.

  • Yapılışı:
  • Kurabiye hamuru için kullanılacak malzemeleri derin bir kapta yoğurun.
  • Kullanılacak tepsiye yağlı kağıt serip, ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak dizin.
  • 180 derece ısıttığınız fırında 25-30 dakika çatlayana kadar pişirin.
  • Fırından çıkartır çıkartmaz beklemeden kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp çıkartarak servis tabağına alın. (bu aşamada ben şerbete batırdığım kurabiyeleri 5-10 saniye beklettim. Şerbetini biraz daha çekmesini istiyorsanız benim gibi yapabilirsiniz)
  • Üzerini süsleyip soğuduktan sonra servis edin.
  • Afiyet olsun...