23 Nisan 2014 Çarşamba

GÜVEÇTE ETLİ HAVUÇLU PATATES

Malzemeler- 750 gr. kuşbaşı et
- 4 adet patates
- 2-3 havuç
- 2 adet soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı1. Güveci ocağa alın. İçine sıvı yağı, piyazlık doğranmış soğanı,halka halka doğranmış havuçları, ince kıyılmış sarımsağı ve kuşbaşı etleri koyun ve etlerin rengi değişene kadar güzelce kavurun. Etler güzel kavrulmazsa yemekte hoş olmayan bir et kokusu olur. Kavurma işlemi bu yüzden önemli.
2. Kavrulan etlere salçayı ve kabuğu soyulup doğranmış domatesleri ekleyin, kavurun.
3. Domatesler güzelce kavrulunca küp küp doğradığınız patatesleri ve tuzla baharatları da ilave edin. Bir müddet kavurduktan sonra üzerine kaynar su ekleyin.
4. Yemeği ocakta 1-2 taşım kaynattıktan sonra güvecin kapağını kapatarak 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Fırına verdiğinizde yemeğin suyu etin üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde olmalı. Fırındaki güvecin fokur fokur kaynadığından emin olun ve fırın ısısını 150 dereceye düşürün. 25-30 dk. kadar pişirip servis edin.Afiyet olsun