Malzemeler
2 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı buğday unu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase dolusu ısırgan otu
1 bir miktar kereviz yaprağı
2-3 adet yeşil taze sarımsak
Mısır özü ya da çiçek yağı ve tereyağı
Tuz
Su
YAPILIŞI
Tencerenize sıvı yağ ile tereyağını koyup eritiniz ve içerisine ince, ince doğradığınız soğanları ekleyerek kavurunuz. Mısır ununu, buğday ununu da ekleyip kavurma işlemine devam ediniz. Daha sonra üzerine soğuk su ekleyip ağır, ağır karıştırırken kaynatmaya devam ediniz. Çorba kıvamını bulmaya başladığında içerisine önceden çeşmenin altında bol su ile yıkadığımız, ayıklayıp (sirkeli suda da bekletip durularsanız mikropların tamamen yok olmasını sağlarsınız) ince, ince doğradığınız ısırgan otu yapraklarıyla, doğranmış taze sarımsak ile kereviz yapraklarını da ekleyerek birkaç dakika daha kaynatınız.Kaynadıktan sonra rondodan geçirip sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.
NOT;) Çorbaların yanında sunacağınız kroton ekmekler harika lezzet katar.
– Bir miktar bayat ekmek
-
sarımsak
-
kimyon
-
pul ve karabiber
-
kekik
-
zerdeçal
-
zencefil
-
sıvı yağ
Yapılışı:-
sarımsak
-
kimyon
-
pul ve karabiber
-
kekik
-
zerdeçal
-
zencefil
-
sıvı yağ
Küp doğradığımız ekmeklerimizi az miktar sıvı yağ (öiçü veremiyorum yağ miktarı ekmek ölçüsüyle ilgilidir) püre haline getirdiğimiz sarımsağı ,diğer baharatlarla harmanlıyoruz fırında pembeleşene kadar kızartıyoruz.
Çorbalarımızın üzerinde servis yapıyoruz.
NOT: Ekmek kuruduğu zaman nemini kaybeder,tazelemek için tencereye az miktarda su koyun ve kaynatın,su buharı çıkmaya başladığında tencerenin üzerine süzgeç yerleştirin ve kuru ekmeklerinizi koyun ,buhar yavaş yavaş ekmeğe nüfus ettikçe ekmek kaybettiği nemi alacak yenilenecek kıvama gelecektir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder