23 Ağustos 2014 Cumartesi

RATATOUİLLE (Ratatuy)



MALZEMELER

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 3 adet domates
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik, kimyon, karabiber
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Tuzlu soğuk su ( patlıcanı ıslatmak için)
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri
Ratatouille izleyip de etkisinde kaldığım en iyi yemek konulu çizgi film. Filmin konusu “herkes yemek yapabilir”. Küçük şef diye adlandırılan bir farenin mutfaktaki serüvenini anlatılıyor. Bir fare tarafından ortaya konulan bu lezzet gerçekte Fransızların en ünlü yemeklerinden biriymiş ben de denemek istedim ve sonuç harika :) Gerçek tarifte balkabağı ve kırmızı biber kullanılıyor ben onların yerine patates kullandım.Umarım beğenirsiniz. Yemek severler için mükemmel bir yapıt ve nefis bir yemek.
Öncelikle patlıcanları  tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin. Domateslerin kabuğunu soyup borcam tepsiye rendeleyin. Soğanları halka halka, sarımsakları da ince ince kesip az tuz serpip domates rendesiyle karıştırın. Kabakların ve patatesin kabuğunu soyun. Boyları küçük ise halka, büyük ise yarım ay şeklinde dilimleyin.Aynı şekilde dilimlenen patlacanların suyunu süzün. Borcama resimdeki gibi kabak, patlıcan, patates  olacak şekilde dizin. Üzerine sıvı yağı, tuzu ve baharatları ve yarım çay bardağı kaynar suyu ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme süresi sebzelere göre farklılık gösterebilir. Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyin. Afiyet olsun:)