2 adet yufka
1 çorba kaşığı labne
1 dolu tatlı kaşığı zeytin ezmesi
1 çorba kaşığı biber salçası
Nane,kekik,karabiber,tuz
Sarımsak
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Derin bir kaba salçayı,zeytin ezmesini koyunuzArdından bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı ilâve ediniz.Ayıklanmış 2-3 diş sarımsağı yuvarlak olarak dilimleyip ekleyiniz.(daha sonra sarımsaklar alınacak içinden).Labne peynirinizide ekleyiniz.Baharatlarıda ilave ederek iyice karıştırınız.Ağzını kapatıp dolapta 1 saat bekletiniz. Beklemiş sosun içinden sarımsak parçalarını alınız. Yufkanın birini tezgaha serip sosun tamamını iyice yufkanın heryerine sürünüz.Diğer yufkayı üzerine sererek uzun şeritler kesiniz.Şeritleri daha sonra üçgen olarak dilimleyerek fırın tepsisine diziniz.Çıtır olana kadar pişiriniz. Dikkat edin yanmasın çabuk pişiyorlar. Baharatlı yoğurtla yada sade olarak tüketebilirsiniz.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder