21 Eylül 2014 Pazar

KIYMALI BAMYA



Malzemeler;
  • 500 gr bamya
  • 2 adet orta boy soğan
  • 100 gr kıyma
  • 3 adet domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı;
  • 1 adet soğanı küp doğrayıp sıvıyağda hafif kavurun.
  • Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin. Kıymada suyunu salıp pişirince kabukları soyularak küp doğranmış domates ve tuzu ekleyin.
  • Domatesler diriliğini yitirince 2,5 su bardağı sıcak su ve limon suyunu ekleyin.
  • Bamyaları yıkayıp, piyazlık doğranmış bir adet soğanla birlikte kaynayan karışıma ekleyin(Kıymalı karışım altta kalsın, karıştırmayın. Karıştırırsanız bamyalar uzama yapabilir).
  • Kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

*Bamyalar yıkanır yıkanmaz kullanılmalı, beklerse bamyalar uzama yapar. Yemeğiniz hiç hoş olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder