Malzemeler;
- 500 gr bamya
- 2 adet orta boy soğan
- 100 gr kıyma
- 3 adet domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 limon suyu
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı;
- 1 adet soğanı küp doğrayıp sıvıyağda hafif kavurun.
- Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin. Kıymada suyunu salıp pişirince kabukları soyularak küp doğranmış domates ve tuzu ekleyin.
- Domatesler diriliğini yitirince 2,5 su bardağı sıcak su ve limon suyunu ekleyin.
- Bamyaları yıkayıp, piyazlık doğranmış bir adet soğanla birlikte kaynayan karışıma ekleyin(Kıymalı karışım altta kalsın, karıştırmayın. Karıştırırsanız bamyalar uzama yapabilir).
- Kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
*Bamyalar yıkanır yıkanmaz kullanılmalı, beklerse bamyalar uzama yapar. Yemeğiniz hiç hoş olmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder