21 Eylül 2014 Pazar

LİMONLU PUDİNG


 Güzel bir sütlü tatlıya ne dersiniz? Ben limonun aromasını kek ve kurabiyeler de beğendiğim için bu sütlü tatlıda çok hoşuma gitti. Mayhoş lezzetleri sevenler için güzel bir tarif…


  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • bir tutam tuz
  • yarım su bardağı limon ve portakal suyu(yaklaşık 1 limon, yarım portakal suyu)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:
  • Tencerenin içerisini yumurta sarısı, nişasta, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve tuzu koyup yavaş yavaş sütü ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra tenceremizi ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Muhallebi kıvamına geldikten sonra yağını ve portakal suyunu koyup ocağımızı kapatıp.
  • Yağımız eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • İnce delikli tel süzgeci bir kasenin üstüne oturtup muhallebimizi süzüyoruz.
  • Böylece limon kabukları süzgeçte kalmış oluyor ve muhallebimizi servis edeceğimiz  kaselere pay ediyoruz.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında servis esnasına kadar muhafaza ediyoruz…
Afiyet olsun…