23 Aralık 2013 Pazartesi

MAYALI PARMAK POĞAÇA
MALZEMELER:Bir su bardağı süt
Bir su bardağı kanola yağı veya fındık yağı
Bir su bardağı ılık su
Bir paket kuru maya
Bir avuç toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir yumurta akı içine sarısı dışına sürülecek
Aldığı kadar un hamuru yumuşak olucak
Bir tatlı kaşığı mahlep
Birazda muskat rendesi
İÇ MALZEMESİ:İster patatesli,istenirse lorlu hazırlanır.
Yapılışı: Önce bütün sıvılar çırpılır,sonra unu, mayası ilave edilip hamur yoğurulur.Üzeri streçlenip yarım saat ceyran olmayan bir yerde bekletilir.Hamurumuzdan parçalar koparıp merdaneyle açılır uçları şerit halinde üç dört çizik atılır.Hamur sarılır .Üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu susam serpilip 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.