25 Aralık 2013 Çarşamba

KEREBİÇ KURABİYE
MALZEMELER:
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI ZEYTİN YAĞ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI İNCE İRMİK
1 VANİLYA
1,5 PAKET BAKİNG BOWDER
4,5 SU BARDAĞI UN

İÇİNİN MALZEMESİ
2,5 SU BARDAĞI CEVİZ ( irice dövülmüş)
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1/2 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1/2 SU BARDAĞI SUSAM
1,2 SU BARDAĞI ANTEP FISTIĞI

KEREBİÇİN ÜZERİNE YAPILAN KREMASI
2 ADET AKTARLARDA BULUNAN ÇÖVEN OTU
5 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
4 SU BARDAĞI+1,5 BARDAK SU

KÖPÜĞÜN YAPILIŞI
4 Bardak suyla çöven otu 1 saat  kaynatılır 1,5 bardak su ilave edilir.Biraz daha kaynatılıp ateşin altı kapatılır.2 saat bekletilir.Çöven otu süzülür



sıcakken suyuna pudra şekeri ilave edilir.Mikserle köpük köpük olana kadar çırpılır kurabiyelerin yanında servis edilir.


HAMURUN YAPILIŞI
Un hariç bütün malzemeler önce karıştırılır.Unu sodası ilave edilip yumuşak bir hamur olana kadar yoğurulur.İç malzemesinin hepsi bir karıştırılır.Bir parça aldığımız hamurdan İçli köfte gibi içi açılıp arasına cevizli içten koyup kerebiç kaşığıyla şekil verilir.Yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir. 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.