30 Aralık 2013 Pazartesi

BOŞNAK MANTISI

MANTI HAMURUNUN MALZEMELERİ:
-1Kilo un
-1Çay bardağı sıvı yağ
-1Yemek kaşığı sirke
-Tuz
-Ilık su
İÇ MALZEMESİ
-500 gram dana kıyması
-3 Tane kuru soğan ince kıyılmış
-1Çay bardağı sıvı yağ
-Tuz,karabiber,kimyon,acı pul biber
MANTININ ÜZERİ İÇİN:
-4-5 diş sarımsak
-Bir kilo yoğurt
-Tuz
HAMURUN YAPILIŞI:
Unun ortası açılır.İçine tuz,sirke,yağ katılıp ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur tutulur.
5 Bezeye ayrılır.Tabak büyüklüğünde bezeler açılır.Yaş bez örtülüp yarım saat bekletilir.
Bezelerden her biri tabak büyüklüğünde açılır üzerleri sıvı yağla yağlanır.Tekrar yarım saat daha bekletilir.Bezelerden birini önce elimizin üzerinde çevire çevire büyütüp sonra  masanın üzerine sofra
 bezi serdiğimiz örtünün üzerinde esnetmeye başlarız etrafından çeke çeke masayı kaplayan yufkanın üzerine hazırladığımız içten her tarafına serpip birazda yağ serpip örtünün en ucundan tutup yufkayı yuvarlarız.Yuvarladığımız yufkayı küçük küçük kesip yağlanmış fırın tepsisine dizeriz.Bu işlemi dört bezeyede aynen uygularız.180 derecede ısıttığımız fırında altını üstünü eşit pişirip fırından çıkarılıp.Biraz  bekledikten sonra hazırlanan sarımsaklı yoğurdu üzerine dökülür.Ilık fırına tekrar konulup yoğurdun çekmesini beklenir.



-