12 Mayıs 2014 Pazartesi

KREMALI RULO KEK

 

Kekin hamuru
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş havuç
  • Yarım su bardağı iri iri kıyılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yapılışı: Toz şekerle yumurtaları köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpın. Yağı, sütü, vanilyayı koyup karıştırın. Un ile kabartma tozunu da ekleyip mikserle kısa süre karıştırın. En son havuç rendesi, ceviz , tarçın ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kek hamurunu dökün. Önceden ısılmış 180 derece fırında pişirin.
    Krema İçin:
    • 1 yumurta
    • 1 su bardağından az şeker
    • 3 çorba kaşığı un
    • Yarım litre süt
    • Vanilya
    • 65 gr. margarin
    Kremanın Yapılışı: Yumurta, seker, un, limon kabuğu rendesi bakır bir kapta karıştırılır. Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp kaynayınca margarin ve vanilya katılır. Karıştırarak soğutulur.Pişen kekin ortasına krema sürülür.Rulo yapılır.Afiyet olsun
     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder