7 Nisan 2014 Pazartesi

KIRMIZI KADİFE KEK

Merhabalar;)Harika bir  kek tarifim var.Aslında bu bir amerikan kekiymiş.Red valvet ben daha önce verdiğim kadife kap kekti onun tarifi farklıydı. Bunun tarifi değişik şimdi bu tarifi  sizlerle paylaşıyorum. Tabiki sizlerde bu keki yapmışsınızdır.Gelelim tarife;)
MALZEMELER:
KEK  HAMURU  İÇİN

3 yemek kaşığı kakao
9 gr. kırmızı gıda boyası
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı vanilya ve bir fiske tuz
1/2 su bardağı sıvı yağı
3 su bardağı şeker
2 yumurta
2,5 su bardağı elenmiş un
1,5 çay kaşığı kabartmatozu
1 çay kaşığı beyaz sirke – elma sirkesi ekledim
YAPILIŞI
1- Önce kek kalıbını yağlayın;sonrada unlayın. Fırını önceden 176 dereceye ayarlayın. Kakao ve gıda boyasını karıştırın. süte ekleyin iyice karıştırın.
2- Büyük bir kapta yağı ve şekeri, rengi açılıncaya kadar çırpın. İyice karıştıktan sonra, yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Ayran karışımını ekleyin daha sonra. Karışımın rengi iyice belirginleşene kadar çırpın. Unu ekleyin karıştırın.
3- kabartma tozu ve sirkeyi birlikte ekleyin; ardından, kek hamurunu dikkatli bir biçimde karıştırın. Kalıba dökün. Hamuru, önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. tamamen soğutun.
ÜST ÇİKOLATASI İÇİN
1 paket bitter çikolata
KREMASI
2 paket soğuk krem peynir labne
2oo gr süt kreması 2 çorba kaşığı şekerle çırpılmış
YAPILIŞI
Süt kreması çırpılır, içine  şeker  eklenir tekrar çırpılır. dolapta dinlendirilir.
Keki kalıbından servis tabağına çıkarılır.Çikolata benmari olarak eritilir.Kekin üzerine servis kaşığı ile sicim ,sicim akıtılır.Soğutulur üzerine kremayıda aynı şekilde akıtılır sertleşmesi beklenir.Bu kek bambaşka oluyor lezzeti bir harika.Afiyet  olsun