- 3 tane hazır yufka
- 1/2 kilo kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı su
SOSU İÇİN: - 2 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Tereyağı
- Yeteri kadar salça
(1) Öncelikle sıvıyağımızı ve suyumuzu karıştırıyoruz. Kıymamızı, rendelenmiş soğanımızı, salçamızı, tuzumuzu ve de karabiberimizi güzelce karıştırıp, yoğuruyoruz.
(2) Diğer yandan yufkalarımızı dörde bölüyoruz. Su ve yağ karışımızı yufkalarımızın üzerlerine sürüyoruz. Geniş taraflarına kıymalı harcımızdan koyup, sarıyoruz. Hepsini tamamladıktan sonra tepsiye diziyoruz. Üzerlerine kalan su ve yağlı karışımı döküyoruz. Orta ısılı fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
(3) Başka taraftan yoğurdumuzun içerisine dövdüğümüz sarımsakları ekleyip iyice çırpıyoruz.
(4) Mantıların çıkmasına yakın tereyağımızı kızdırıp üzerine salça ekleyip, biraz karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz. Mantılarımızı fırından çıkardıktan sonra üzerlerine önce yoğurdumuzu daha sonra salçalı yağ karışımımızı döküyoruz. En sonunda da isteğe göre nane de serptikten sonra servise sunuyoruz.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder