Malzemeler:
Külah adedi kadar 10 cm. uzunluğunda alüminyum küllah kalıbı
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet çırpılmış yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı toz maya
5-6 çay bardağı kadar buğday unu
Kuru malzemeleri ve sıvı malzemeleri ayrı yerlerde karıştırıyoruz. Hamuru kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. 1 buçuk saat üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında bekletiyoruz.
Eşit parçalara böldüğümüz hamur parçacıklarına elimizle şekil veriyor ve sonra da metal kalıplarımızın dar ucundan geniş tarafına doğru arada boşluk bırakmadan sarıyoruz. Hazırlanan hamurlarımızı yarım saat beklettikten sonra üzerlerine yumurta ve süt karışımını sürüyoruz. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz ve 25 dakika pişiriyoruz.Külahlar hafif ılındıktan sonra elimizi metal koninin içine sokuyor ve dışarı çekiyoruz. Külahlarımız hiç zorluk çıkartmadan, kolayca kalıptan ayrılacaktır. Külahların içine dilediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz. Mesela domates soslu sosis, kıymalı veya mantarlı bir iç gibi,ben peynir tercih ettim.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder