9 Aralık 2014 Salı

PİZZA KAŞARLI SUCUKLU





 Dikdörtgen pizza için malzemeler
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt suyu su
Tuz
Sosu için malzemeler
1 çorba kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 tutam fesleğen
Zeytinyağı
Üzeri için malzemeler
Sucuk
Kaşar peyniri
Dikdörtgen pizza hazırlanışı
Unu karıştırma kabına koyun ve ortasını açın. Ortaya yaş mayayı koyun. Mayanın üzerine zeytin yağını ve yoğurt suyunu dökün. Unun üzerine de tuzu serpin.  Ortadan mayayı eriterek yoğurmaya başlayın. Ilık su ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanmaya bırakın. Sosu için, robota salçayı, sarımsağı, fesleğeni ve zeytin yağını koyarak hepsini bir robottan  geçirin. Üzeri için, sucuğu,doğrayın.
Kaşar peynirini rendeleyin.  Üzerine un serpin ve merdaneyle açın.Üzerlerine hazırladığınız pizza sosundan sürün. . Sosun ardından rendelenmiş kaşar peynirinden koyun. Doğradığınız sucukları da üzerlerine koyun.Pizzayı kare dilimlere ayırınDikdörtgen ekmek tavasına şekilde görüldüğü gibi dizin.Üzerine sosdan sürüp önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında pişirin.Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder