Pankekinde krepten bir farkı yok aslında pankekler daha ufak olur krepler tavanın boyutunda seçenek sizin hanımlar haydi mutfağa kolay gelsin.
MALZEMELER
- 2 Su Bardağı Un
- 2 Çay Kaşığı Kabartmatozu
- 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- Yarım Çay Kaşığı Tuz
- 2 Adet Yumurta
- 1.5 Su Bardağı Süt
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağ (oda sıcaklığını
- YAPILIŞI
- Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta, süt ve yumurtaları çırpın.
- Unlu karışımı, sütlü karışımla iyice karıştırın.
- Son olarak yumuşamış tereyağını ekleyin.
- Teflon bir tavayı yağ ile kızdırıp, pankek karışımından bir kepçe dökün, ve iki tarafını kızartın.
- Karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Pankekleri muz ve bal ile servis edin
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder