Kıbrıs tatlısı olan bu tarifimde farklı seçenekler sunuluyor. Bu tatlı tarifi hem hafif hemde lezzet bakımından çok seveceğiniz bir tariftir. Deneyip beğenmeniz dileğiyle…
Galeta Tatlısı için gerekli malzemeler. (8 kişilik)
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
yarım su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 vanilya
1 kabartma tozu
Şerbeti için: 2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Kreması için: 2,5 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
yarım su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 vanilya
1 kabartma tozu
Şerbeti için: 2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Kreması için: 2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı margarin
3 kaşık un
1 vanilya
yarım su bardağı şeker
3 kaşık un
1 vanilya
yarım su bardağı şeker
Ayrıca kremanın üzerine:)2 paketten krem şanti 1,5 bardak sütÜzeri için:Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Hazırlanışı:
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve 2 bardak sıcak suyu yaklaşık 5 dk. kadar kaynatıyoruz.
Kaynatıp altını kapattıktan sonra balkona veya çabuk soğuyabilecek bir yere bırakıyoruz.
Galeta tatlısının hamuruna başlıyoruz. Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.
Sıvıyağı, galeta ununu, yarım su bardağı suyu ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıp orta boy dikdörtgen veya kare bir borcam fırın tepsisini yağlayıp hamuru yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına veriyoruz. Yaklaşık 10-12 dk arası pişiriyoruz.
O pişerken kremamızı hazırlıyoruz. Margarini tencerede eritip unu ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırıp 2 dk kadar kavuruyoruz.
Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek bir taraftan da çırpma teliyle çırpıyoruz.
Üzerine şekeri de ekleyip kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve 2 bardak sıcak suyu yaklaşık 5 dk. kadar kaynatıyoruz.
Kaynatıp altını kapattıktan sonra balkona veya çabuk soğuyabilecek bir yere bırakıyoruz.
Galeta tatlısının hamuruna başlıyoruz. Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.
Sıvıyağı, galeta ununu, yarım su bardağı suyu ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıp orta boy dikdörtgen veya kare bir borcam fırın tepsisini yağlayıp hamuru yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına veriyoruz. Yaklaşık 10-12 dk arası pişiriyoruz.
O pişerken kremamızı hazırlıyoruz. Margarini tencerede eritip unu ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırıp 2 dk kadar kavuruyoruz.
Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek bir taraftan da çırpma teliyle çırpıyoruz.
Üzerine şekeri de ekleyip kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Altını kapatmadan vanilyayı da ekleyip biraz daha karıştırıp kremamızı bekletiyoruz bir kenarda.
Hamurumuzu fırından çıkarıp,Tatlı hamuru sıcakken şerbeti ılık halde üzerine gezdiriyoruz.
2 dk kadar bekleyip şerbeti çekince kremamızı üzerine yayıyoruz.Üzerine 2 paketten hazırladığımız krem şantiyide döküp,üzerini hindistan cevizi ile süslüyoruz.Dolapta 2 saat bekletip servis ediyoruz.Afiyet olsun…
Hamurumuzu fırından çıkarıp,Tatlı hamuru sıcakken şerbeti ılık halde üzerine gezdiriyoruz.
2 dk kadar bekleyip şerbeti çekince kremamızı üzerine yayıyoruz.Üzerine 2 paketten hazırladığımız krem şantiyide döküp,üzerini hindistan cevizi ile süslüyoruz.Dolapta 2 saat bekletip servis ediyoruz.Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder