5 Nisan 2014 Cumartesi

EVDE İKİ RENKLİ ÇİKOLATA YAPIMI

Aslında bir çok insan özel günlerde eşlerine özel bir hediye vermek için didinir durur fakat en sonunda ya kuru bir güle ya da bir kravata mahkum olurlar. Artık ezber bozan bir çağdayız ve neden yeni şeyler denenmesin ki?
Çakıl taşlarını boyamak, bir kase kağıt gemi yapmak, mumluk yapıp ismini yazmak gibi hediyelerin ortak paydası hepsinin el yapımı göz nuru olmasıdır. İşte bu listeye yeni bir seçenek eklemek isteyenlere önerim ÇİKOLATA. Evde çikolata yapmak hem sizin için yeni bir deneyim hem de el yapımı çikolatalarınız eşiniz,çocuklarınız ve dostlarınız için unutulmaz bir hediye olur. Nasıl mı?
Kuvertür çikolata kullanarak nasıl çikolata yapacağınızın tarifini veriyorum.
Malzemeler:KAKAOLUNUN
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Yemek Kaşığı Kakao
80 Gr. Küvertür kakaolu çikolata
1 Çay Kaşığının ucuyla vanilya
1 Yemek Kaşığı Kakao
3 yemek kaşığı fındık yağı
2 su bardağı kavrulmuş fındık

&        &       &      &      &

Malzemeler:FİLDİŞİNİN
1 Su bardağı pudra şekeri
80 Gr. Küvertür beyaz çikolata
1 Çay Kaşığının ucuyla Vanilya
2 Su Bardağı Kavrulmuş Fındık
3 Yemek Kaşığı Fındık Yağı

Yapılışı:
Fındığı rondoda macun kıvamına gelene kadar çekin.Üzerine pudra şekeri, vanilya, kakao ve fındık yağını katıp tekrar karıştırın.Küvertür çikolatayı  bir kaseye alın.Sıcak su dolu bir kabın içinde çikolataları kaseyle birlikte koyarak benmari usulü eritin.Erittiğiniz çikolatayı hızlı hareketlerle rondodaki karışımın içine ekleyin ve tekrar 2-3 dakika karıştırın...Bu işlemin aynısını beyaz çikolata için hazırlayın kakao hariç bütün malzemeyi karıştırın. Önce kakaolu çikolatayı kalıbın yarısına kadar dökün soğusun, kalıpta kalan yarısınıda beyaz çikolatayla bitirin kalıbı temizleyip soğumasını ve donmasını bekleyin.Soğudumu kalıptan çıkarın ikrama hazırdır, enfes olan bu çikolatalara bayılıcaklar. Afiyet ve şifa olsun..

  ÇİKOLATAYLA İLGİLİ DİPNOTUM:)
 
Çikolata yediğimizde, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin seviyemiz artıyor ve kendimizi daha iyi hissediyoruz. Bu durumun sorumlusu çikolatadaki şeker ve kakao. Yapım aşamasında kakaonun yoğrulması esnasında oluşan anandamid, insan beyninde iyimserlik yaratan bir madde. Ayrıca çikolata içindeki triptofan da mutluluk hormonu serotoninin salgılanmasını sağlıyor . Çikolata endorfin salınımını da uyararak acı hissini gidermeye yardımcı olarak rahatlamaya katkıda bulunuyor. İşte çikolatanın  sırrı.
Çikolata vücuda faydalı çünkü...

- Bitter çikolatanın içinde bolca bulunan kakao, kalp ve kanser hastalıklarına karşı koruyucu rol oynayan önemli bir antioksidan kaynağı.

- Kakao, polifenol adı verilen bir antioksidan içeriyor. Meyveler, sebzeler, şarap ve çay da bu antioksidanı içerse de, bir parça bitter çikolatada tüm bunlardan daha fazla polifenol var.

- Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar hücrelerimizi stres, hava kirliliği gibi iç ve dış etkenlerin verdiği zararlardan koruyarak yaşlanma etkilerini de azaltmaya yardımcı oluyor.

- Çikolata zengin bir kalsiyum kaynağı. Bu da güçlü kemiklerin oluşmasına yardımcı.

- Düzenli çikolata yemek yüksek tansiyonu düşürüyor.

- Florid açısından da zengin olan çikolata, dişlere faydalı.

- İçeriğindeki mutluluk veren aktif maddelerle, strese karşı bire bir.

- İçeriğindeki bakır, cilde, damarlara ve dokulara fayda sağlıyor.

- Her gün bir parça çikolata yemek kanda pıhtılaşmayı önlüyor ve kalp krizi riskini düşüyor.

- Enerji verirken, diğer tatlılara oranla kan şekerini hızlı yükseltmiyor.

- Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko çikolatada bol miktarda bulunuyor.

- Çikolatadaki magnezyum, özellikle adet öncesi dönemde görülen semptomların azalmasında yardımcı.

- Çikolatadaki doymuş yağ oranı, kandaki kolesterol seviyesini diğer doymuş yağlarla aynı seviyede arttırmıyor.
Unutmayalım ki, hayatımızda herşeyde olduğu gibi çikolata tüketiminde de dengeyi tutturmak çok önemli. Çikolatanın tüm bu faydaları için fiziksel aktiviteyi de hayatınızdan eksik etmeyin.