17 Ocak 2014 Cuma

KEDİDİLLİ TİREMİSU

MALZEMELER
4 paket kedi dili bisküvi

Şurubu için:
1 bardak sıcak su
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı granül kahve
1 çorba kaşığı toz şeker

Kreması:
1 litre süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 yumurta sarısı
1.5 su bardağı toz şeker
200 gr. labne peyniri
1 paket vanilya

Üzerine:
Kakao

Yapılışı:

Önce kremayı yapıyoruz.Vanilya ve labne hariç diğer krema malzemelerini muhallebi gibi pişiriyoruz.Pişen kremaya vanilya ve krem peynir ekleyip çırpıyoruz.Altı açık dörtgen kalıbımızı servis tabağına koyuyoruz.Yanlarına kestiğimiz asetatları döşüyoruz. (asetatlar kalıbın çıkmasını sağlar)Kalıbın etrafına biraz saç kurutma makinasının sıcak üfürmesini tutarız  dolaptan çıkınca kalıptan çıkmaz.Asetatları kalıptan çıkarınca
alıyoruz.                                                             
Şimdi de sıra şurupta.Şurup malzemelerini hazırlayıp yarısını tepsiye dizdiğimiz kedidillerinin üzerine şurubun yarısını bir fırça ile sürüyoruz.Ve kremanın da yarısını da şurupla ıslanmış kedidillerinin üzerine döküyoruz.Üzerine kalan kedidillerini dizip yine şurupla ıslatıyor ve kalan kremanın tamamını kedidillerinin üzerine döküyoruz.Üzerine kakao serpip bir gece dolapta bekletiyoruz.AFİYET OLSUN