18 Haziran 2014 Çarşamba

YEŞİL ELMALI DONDURMA

                                                 
    • 6 kişilik
    • 1/2 su bardağı kaynar yeşil elma suyu (elmayı rendeleyip suyunu çıkarın)
    • 1.5 çay kaşığı Japon yeşil çay
    • 2 yumurta akı
    • 1/2 su bardağı pudra şekeri
    • 1 yumurta sarısı
    • krem şanti 1,5 su bardağı
    • yeşil gıda boyası (isteğe bağlı)
  • YAPILIŞI
    1. Kaynar elma suyunu  çayın üstüne döküp ve soğuyana kadar demlenmeye bırakın. Sonra süzün. 
      Küçük bir kapta yumurta akını çırpın, 1 çorba kaşığı şeker ekleyip çırpın sonra, 1 yumurta sarısını ekleyin ve soğutulmuş çayıda dökün. 
      Ayrı bir kapta kremşantiyi,hazırlayın. 
      Eğer isterseniz, gıda renklendirme boyasından bir kaç damla ilave edin.Kremşanti ile yumurtalı karışımı çırpıp dondurma kaplarına yerleştirin. 

      Üzerlerini kapak ile kapatın dondurucda bir kaç saat bekletin ve dondurmanız hazır afiyet olsun.
    2.