Malzemeler:
- 1 kg soyulmuş incir (irili ufaklı 60-70 adet)
- 1 kg toz şeker
- 5-6 adet karanfil
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 4 su bardağı su
- Hazır aldığınız ya da soyduğunuz incirleri geniş bir tencerede yaklaşık 20 dk. kaynatın. İncirin haşlandığını renginin değişmesinden ve suyun dibine batmasından anlayabilirisiniz.
- Haşlanan incirleri süzün ve soğuduğunda (sabrınız yoksa akan suyun altında) hafifçe (patlatmadan) sıkın ve acı suyunu akıtın. Büzüştü diye korkmayın tekrar şişecekler :)
- 4 su bardağı su, 1 kg toz şeker ve karanfilleri geniş bir tencereye alın, yüksek ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.
- Şerbet kıvamına gelen karışıma incirleri ekleyin ve hafiçe karıştırın.
- 40 dk. kadar önce yüksek sonra orta ateşte incirleri pişmeye bırakın. İçine limon suyunu ekleyerek 5 dk daha pişirin ve ocaktan alın. (25 dk da benim sevdiğim ne çok koyu ne de çok sıvı kıvama geldi, siz koyuluğunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- Reçeli kavanozlara paylaştırın ve soğuyunca kapağını sıkıca kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder