16 Temmuz 2014 Çarşamba

FRAMBUAZLI PANNA COTTA






Malzemeler:
  • 250 ml. süt
  • 250 ml. krema
  • 2 + 1/2 tatlı kaşığı toz jelatin (veya 1+1/2 yaprak jelatin)
  • 70 gr. pudra şekeri
  • 1 çubuk vanilya
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Frambuaz sos için:
  • 250 gr. frambuaz (aynı miktarda mavi yemiş veya vişne de kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
  1. Frambuazları yıkayıp şekerle beraber bir sos tenceresinde kıvamı 2-3 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.
  2. Sütün göz kararı üçte birini bir kaseye koyup üzerine jelatin tozunu serpiştirin. Ara sıra karıştırarak bir kenarda bekletin.
  3. Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölün. Bir bıçağın ucuyla çekirdeklerini sıyırın.
  4. Geri kalan sütü, vanilya çubuğunu, çekirdeklerini, limon kabuğu rendesini ve kremanın yarısını bir sos tenceresinde, orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3-4 dakika pişirin.
  5. Ateşten alın ve jelatinli sütü içine karıştırarak eritin. Bu karışımı yine ara ara karıştırarak soğutun ve ılıyınca buzdolabına koyun. Kaymaklanmaması için soğuyana dek ara sıra karıştırmaya devam edin.
  6. Pudra şekeri ve kalan kremayı mikserle 2-3 dakika çırpıp krem şanti elde edin ve soğuttuğunuz diğer kremaya ekleyip karıştırın.
  7. Panna cotta'yı kaplara boşaltın ve buzdolabında en az 1 saat soğuttuktan sonra sosu ile servis edin.Afiyet olsun