Malzemeler:
- 250 ml. süt
- 250 ml. krema
- 2 + 1/2 tatlı kaşığı toz jelatin (veya 1+1/2 yaprak jelatin)
- 70 gr. pudra şekeri
- 1 çubuk vanilya
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 250 gr. frambuaz (aynı miktarda mavi yemiş veya vişne de kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı şeker
Frambuaz sos için:
Yapılışı:
- Frambuazları yıkayıp şekerle beraber bir sos tenceresinde kıvamı 2-3 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Sütün göz kararı üçte birini bir kaseye koyup üzerine jelatin tozunu serpiştirin. Ara sıra karıştırarak bir kenarda bekletin.
- Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölün. Bir bıçağın ucuyla çekirdeklerini sıyırın.
- Geri kalan sütü, vanilya çubuğunu, çekirdeklerini, limon kabuğu rendesini ve kremanın yarısını bir sos tenceresinde, orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3-4 dakika pişirin.
- Ateşten alın ve jelatinli sütü içine karıştırarak eritin. Bu karışımı yine ara ara karıştırarak soğutun ve ılıyınca buzdolabına koyun. Kaymaklanmaması için soğuyana dek ara sıra karıştırmaya devam edin.
- Pudra şekeri ve kalan kremayı mikserle 2-3 dakika çırpıp krem şanti elde edin ve soğuttuğunuz diğer kremaya ekleyip karıştırın.
- Panna cotta'yı kaplara boşaltın ve buzdolabında en az 1 saat soğuttuktan sonra sosu ile servis edin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder