2 Nisan 2014 Çarşamba

TAVUKLU TÜRLÜ

Malzemeler
2 adet orta boy patates
1 adet patlıcan
2 adet tavuk budu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
4 diş sarmısak
2 adet domates
3 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Pulbiber, Karabiber, tuz
Hazırlanışı
Tavuk butlarını kuşbaşı olarak doğrayın (tavuk göğsü kullanabilirsiniz fakat yağsız olduğu için but daha lezzetli oluyor.)
Tencerenin en altına tavukları, üzerine küp küp doğradığınız patatesleri, daha sonra patateslerin üzerine halkalar halinde doğradığınız soğanları ve ikiye böldüğünüz sarmısakları ekleyin. Hepsinin üzerine soyup, doğramış olduğunuz patlıcanları yayın. Biberleri serperek en üste soyulmuş domatesleri dilimleyin. Ayrı bir kapta salça, sıcak su, yağ, tuz ve baharatları karıştırarak tencereye ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Not: Yemek pişerken karıştırmayın suyunu ara ara kontrol ederek azalması halinde sıcak su ekleyin.