Malzemeler:
- 350-400 gr doğranmış balkabağı,
- 1,5 su bardağı süt,
- 1 su bardağı su,
- 3/4 su bardağı esmer şeker,
- 2,5 tatlı kaşığı toz jelatin,
- 1/2 çay kaşığı tarçın.
Hazırlanışı:
- Jelatini bir kaba alıp üzerine yarım su bardağı sıcak su koyun ve karıştırarak eritin,
- Balkabağını, sütü, suyun kalan yarısını ve şekeri bir tencereye alın,
- Ateşe alıp kabaklar pişene kadar kapağı açık bir şekilde kaynatın,
- Kabaklar piştikten sonra blenderdan geçirin,
- Eriyen jelatini de içine ekleyip 5 dakika daha kaynatın,
- Karışımı kaplara boşaltıp dolaba kaldırın,
- 1 gece beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder