18 Haziran 2014 Çarşamba

BAL KABAKLI PANNA COTTA






Malzemeler:
  • 350-400 gr doğranmış balkabağı,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı su,
  • 3/4 su bardağı esmer şeker,
  • 2,5 tatlı kaşığı toz jelatin,
  • 1/2 çay kaşığı tarçın.
Hazırlanışı:
  1. Jelatini bir kaba alıp üzerine yarım su bardağı sıcak su koyun ve karıştırarak eritin,
  2. Balkabağını, sütü, suyun kalan yarısını ve şekeri bir tencereye alın,
  3. Ateşe alıp kabaklar pişene kadar kapağı açık bir şekilde kaynatın,
  4. Kabaklar piştikten sonra blenderdan geçirin,
  5. Eriyen jelatini de içine ekleyip 5 dakika daha kaynatın,
  6. Karışımı kaplara boşaltıp dolaba kaldırın,
  7. 1 gece beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder