-2 kg çekirdeksiz karpuz
-Sütaş peynir
-fesleğen
-balzemik sos
Yapımı çok kolay görüntüsü ise harika bir karpuz sunumu. Zaten peynir karpuza ve kavuna çok yakıştığı için hem kahvaltı sofralarınızda hemde davet sofralarınızda sunabileceğiniz pratik bir lezzet…
Yapılışı:
- Karpuz çekirdeksiz ise sorun yok hemen kabuğunu ve beyaz kısmını soyup istediğimiz kalınlıkta dilimledikten sonra yine istediğimiz ebatlarda yuvarlak kalıpla yapıyoruz.
- Eğer çekirdekli karpuz ile yapacaksanız karpuzu bütün olarak önce kabuğunu sonra beyaz kısımlarını temizleyip kenarlardan dikdörtgenler çıkarıyoruz.
- Orta kısımı çekirdekli olacağı için karpuzun dört tarafına bu işlemi uyguluyoruz.
- Hepsini eşit yapmak için bir yuvarlak elde ettikten sonra bunu diğerlerinin üzerine koyarak kesiyoruz.
- Peynirimizi karpuz dilimleri büyüklüğünde kesip karpuz, peynir, fesleğen yaprağı ve tekrar karpuz üzerine de fesleğenide ilave edip,balzemiktende bir kaç kaşık döküp servis tabağına alıyoruz.
- Servis vaktine kadar buzdolabında bekletiyoruz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder