10 Temmuz 2014 Perşembe

TIRNAK PİDE





 Malzemeleri:
 – 3 su bardağı Buğday Unu
- 1 su bardağı su
- 1 paket aktif kuru maya
- yeteri kadar tuz ve toz şeker
Yapılışı:
 Büyük bir kâsede hamurun tüm kuru malzemelerini karıştırın ve suyu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
Ellerinizi unlayarak kâsedeki hamura yumruklarınızla bastırıp ters çevirin ve bu işlemi on kez yapın.
Kâsenin üzerini nemli bir bezle örtüp, hamuru sıcak bir yerde mayalandırın. İlk hacminin iki katına çıkınca yaklaşık bir saat sonra hamur hazır demektir.
Hamurlar hazır olunca biraz yoğurun ve on parçaya kesin.
Unlanmış tezgâhın üzerine top haline getirdiğiniz hamuru koyun ve elinizle bastırarak yassılaştırın. Üzerine un serpip merdaneyle, saat yönünde bir çeyrek döndürerek yuvarlak bir hamur elde edin.
Üzerine artı şeklinde kesikler atıp, sulandırılmış yoğurt sürün.
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve bekletmeden firma verip kenarları kızarana kadar, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dk pişirin.
Not: Ilık olarak servis yaparsanız pamuk gibi yumuşak olur.Afiyet olsun