17 Haziran 2014 Salı

MEYVELİ BUZ

Güne lezzetli bir macera dahil edin. Yaz sıcağında çocuklarınız, misafirleriniz ama önce kendiniz için güzel bir sürpriz yapın.  Doğal meyvelerin püre haline getirilmesi ya da dilim halinde kalıplar içinde dondurulmasıyla elde edilen ev yapımı buzlu dondurmaları dilerseniz misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.
Meyveyi ve dondurmayı sevenler, haydi tutkunuzun tadını çıkarın. İşte size iki eşsiz tarif:
Meyveli Dondurma
Malzemeler
  • 1/3 bardak kivi
  • 1/3 bardak kavun
  • 1/3 çilek
  • 1/3 ananas
  • 1/4 ananas veya portakal suyu
Yapılışı
Bir cam kase içine bütün meyveleri doğrayın. Üzerine bir yemek kaşığı meyve suyu ilave edin. Bütün meyve karışımını 4 ya da 5 plastik bardak içine yerleştirip ortalarına tahta çubukları dikin ve derin dondurucuya yerleştirin. Bir kaç saat dondurucuda beklettikten sonra servis zamanı kapların içinden çıkartıp bir kaç dakika ılık suda tutup çıkarın(kalıplar ıkeada satılıyor)Çok pratik AFİYET  OLSUN