21 Mayıs 2014 Çarşamba

KARA DUTLU DONDURMALI TURTA

 
Carte d'Or Tarif - Karamelize Ananaslı Ters Turta

KARA  DUTUN  FAYDALARI
Dutun sağlık açısından tahmin edebileceğinizden daha fazla yararı var. Bakalım yararları nelermiş?
- Kendinizi sürekli bitkin ve yorgun hissediyorsanız, karadut size enerji verir. Bahar yorgunluğu, gündelik yorgunluk yaşıyorsanız, karadutu rahatlıkla tüketebilirsiniz.
- Tam bir antioksidan deposu olan karadut, bağışıklık sisteminizi güçlendirir.
- Yaşlanma etkilerini geciktirerek, cildinizi genç tutar. Ciltte kırışmalara karşı etkili bir önleyicidir.
- Kabızlık için etkili çözümlerden biridir. Bağırsaklarınızı çalıştırır. Ayrıca bağırsak kurtlarından kurtulmak için etkilidir.
- Anjin, diş eti iltihabı, aft için şurubunu kullanabilirsiniz.
- Şeker hastalığına karşı yapraklan kullanılır. Bunun için yapraklar kaynatılır ve kaynamış sudan günde 2-3 bardak içilir.
- İçeriğindeki floridler sayesinde kalbi koruyor kalp sağlığına destek veriyor.

Karamelize Ananaslı Ters Turta

MALZEMELER

3 su bardağı un
100 gr oda sıcaklığında tereyağı
2 çay bardağı şeker
4 yumurta
1 paket  Şekerli Vanilin
1 paket Kabartma Tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çay bardağı esmer şeker
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 konserve kutu ananas ve suyu
 

HAZIRLANIŞI

Tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırptıktan sonra teker teker yumurtaları ekleyin.

Başka bir kaba un,  Şekerli Vanilin, Kabartma Tozu ve tuzu eleyin.

Unlu karışımı, süt ile yumurtalı karışıma ekleyin.

En son 2 kaşık yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.

Büyük bir kek kalıbını iyice yağlayın, dibine esmer şekeri serpin.

Şekerin üzerine erimiş tereyağını döküp, ananasları yan yana sıkıca dizip, üzerine kek hamurunu dökün.

180 derecede 40-45 dakika veya keke sokulan kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Fırından çıkan keki 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edeceğiniz tabağa ters çevirin.

Sıcakken dilimleyerek Karadutlu dondurma  ile servis edin.Afiyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder