Malzemeler
500 gr taze iç bakla
1 orta boy soğan (kabaca doğranmış)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 litre et suyu
1 fiske taze çekilmiş karabiber
1 fiske kimyon
· İç baklaların dışına keskin bir bıçakla çizikler atınız.
· Baklalarıkaynamakta olan suya atarak 5-6 dakika haşlayınız ve süzerek soğumalarınıbekleyiniz.
· Baklalar soğuduktan sonra dış kabuklarını soyarak atınız.
· İçine soğan, karabiber ve kimyonu ekleyerek yumuşayıp püre edilebilir kıvama gelene kadar et suyunda haşlayınız.
· Başka bir tencerede tereyağını eritiniz ve unu kahverengileşmesine izin vermeden kavurunuz.
· Et suyunda haşladığınız baklaları blenderden geçiriniz ve kavurduğunuz una yavaşyavaş, karıştırarak yedire yedire ekleyiniz.
· Kaynamaya başlayınca sütü ekleyiniz ve bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alınız.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder