Şambalı tatlısı malzemeleri
- 6 su bardağı irmik ( bu bir kiloya eşittir )
- 2 bardak şeker
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak yoğurt
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- şurubu icin 7 bardak şeker (1 bucuk kilo)
- 3 bardak su
- Yarim limon suyu
Şambalı tatlısı Yapılışı
- Önce şurubunu yapalım soğumaya bırakalım, bunu akşamdan yapıp soğumaya bırakırsak daha lezzetli ve sizin için kolaylık olur. Şekeri ve suyunu kaynatıp limonunu en son dökelim ve soğumaya bırakalım
- İrmiğimizi, şekeri yoğurdumuzu bir bardak ılık suyu ve karbonatımızı karıştırıp yoğuralım ve buz dolabında 1 saat dinlendirelim.
- Şurubumuzdan bir kaç kaşık tepsiye yağ sürer gibi iyice sürelim, sonra yoğurup dinlendirdiğimiz irmik harcını tepsiye yayalım ve avuç içi yardımı ile yayalım
- Çiğ iken istediğiniz sekilde kesebilirsiniz , 170 derece önceden ısitılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim
- Soğumuş şerbeti şambalı tatlısına dökelim
- Üstünü evde olan süslerle süsleyebilirsiniz o sizin hayal gücunüze ve maharetinize kalmış, bunlar fındik,hindistan cevizi, dövülmüş ceviz olabilir afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder