Malzemeler ;
- 3 adet orta boy yeşil kabak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- ½ demet dereotu
- 1-2 adet taze yeşil soğan (sadece yeşil kısmı kullanılacak)
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- bir avuç kadar yeşil nane
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığının yarısı kadar karbonat
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Kızartmak için;
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Kabakları soyup yıkadıktan sonra derin bir kabın içine rendeleyin. Soğanı da soyduktan sonra aynı kaba rendeleyin. Malzemeleri avuçlarınız arasında hafifçe sıkıp suyunun bir kısmını çıkarın. Çünkü kabak çok sulanıp mücverin kıvamını bozar.
- İncecik kıydığınız dereotu ve yeşil soğanı ilave edin. Malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın. Üzerine yumurtaları kırıp un ve karbonatı ilave edin. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi serpiştirdikten sonra malzemeleri tekrar karıştırın ve bir kenarda bekletin.
- Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir teflon tencereye ya da tavada kızdırın. Mücveri derin bir kapta ve bol yağda kızartmalısınız.
- Mücver karışımından bir yemek kaşığı dolusu alıp, yakın mesafeden kızgın yağa bırakın. Altları iyice kızaran mücverleri bir el süzgeciyle ters çevirip diğer yüzlerini de kızartın.
- Kızarttığınız mücverleri üzerine kağıt havlu serilmiş tabağa koyup fazla yağını çektirin ve sıcak sıcak servise sunun. Isterseniz mücveri sarmısaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz.
Not : Kabak bazen çok sulanır ve mücverin kıvamını bozar. Bu yüzden kabakları rendeledikten sonra hafifçe sıkmanız gerekir. Mücver hamuru oldukça katı ama akıcı bir kek hamuru gibi olmalı. Çok cıvık olursa ekstra un ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder